Wednesday, October 19, 2016

BUKAN SEKADAR KOLAM AQUAPONIK DAN HIDROPONIK SAJA...

Kebelakangan ini saya jarang menge'post' dan meng'update'kan  di dalam blog ini. Terlalu banyak benda/kerja yang nak dibuatnya sehinggakan tak sempat nak ambil gambar. BILA TAKDE GAMBAR TAKDELAH CERITA. Jadi ,ada cerita pun yang sudah ketinggalan.. Anugerah tuhan menjadikan saya manusia yang  serba boleh ditambahkan lagi mendapat seorang isteri yang macam saya.Kreatif,inovatif dan positif dalam segala hal bagi menjayakannya,,..  Alhamdulillah..

Diantara tugasan yang dilakukan sendiri.
  • mendirikan sebuah kolam ikan
gambaran sekitar thn 2014
  • mendirikan reban ayam,itik dan angsa
    gambar thn 2012
  • membina sebuah reban arnab

  •  dua buah reban burung(baji  dan terkukur)

  • mendirikan sebuah pondok gazebo

Jadi, masa terlalu singkat untuk maintain kesemuanya  untuk berjalan lancar dari segi kebersihan dan kesihatan ternakan.